Kehanet Nasıl Bakılır

  • Genel
  • 9 Mayıs 2023
  • (0)

Günlerin Vazgeçilmez Klasiği Kahve çekirdeği Falı

Kahve, kültürümüzde önemli rolü olan içeceklerdendir. Hatta bize özgü pişirme şekliyle ile içme tarzıyla Türk kahvesi adını almış ile tüm dünyada şu şekilde bilinmektedir. İnsanımız, küçük porselen fincanlar içinde kahveyi tüketirken kahvenin pütürlü yapısı nedeniyle fincanda bıraktığı ilginç şekilleri yorumlamaya ve ayrıca buradan kehanet bakmaya başlamışlardır.

Kahve falı, özellikle kadınların yalnız bir araya toplandığı ortamlarda gündeme çıkan ve ayrıca günlerin vazgeçilmezi olmuş yalnız ritüeldir. Günümüzde kahve kehanetı bakmak, teknolojinin desteğiyle telefonlarımıza kadar girmiş ile iki-üç fotoğraf takım göndermek ile sonucu beklemek kadar kolaylaşmıştır. Şu yöntem her bir hangi kadar kolay olsa da kanlı-canlı ile yanınızda olan kişi tarafından bakılan falın keyfi başkadır.

Kahve Falına Nasıl Bakılır?

Kahve falının nasıl bakılması gerektiğini ve ayrıca yapılan hataları daha bereketli anlatmak adına yapılması gereken adımları maddeler halinde sıraladık:

– İyi yalnız kahve çekirdeği kehanetı için itina edilmesi gereken ilk husus pişirmedir. Eğer kahvenin telvesini çok kısa ya da da aşırı koyarsanız hem tadı kötü gerçekleşir hem ve ayrıca kehanetı hayırlı olmaz. Öncelikle ilk itina edilmesi gereken konu kahvenin nasıl pişirileceğidir.

– Kahve çekirdeği bittikten ardından sıra kapatma faslına geliyor. Fincanın üzerini kapatıp, baş parmağımız altlıkta, diğer parmaklarımız fincanda olması beklenir şekilde kendimize doğru hamle yaparak aksi çeviriyoruz. Bunu yaparken dileğimizi tutuyoruz ile fincanı başımızın etrafında döndürüp soğumaya bırakıyoruz.

– Fincanın hızlı soğuması, bileme için önemlidir. Çünkü sıcakken kahve çekirdeği daha çabuk akar ile bakacak yalnız bileme kalmayabilir. Şu yüzden bozuk para, yüzük, vs metal tek obje ve ayrıca daha hızlı soğumasını sağlıyoruz.

– Beş-on dakika arasında soğuyan fincan artık izlemek için hazır. Neyse halim çıksın falim sözyle fincanı tabaktan ayırıyoruz. Eğer fincan yapışmışsa ve ayrıca zor ayrılıyorsa bu duruma padişah falı denir. Birçoğu yorumculara göre fincanın yapışması dileğin doğru olacağına işarettir.

– Fincanı çevirdiğimiz seneler aldığı ışık önemlidir. Işığın ya da tepenizden dik olarak nitelendirilerek vurması ya da da arkanızadan geliyor olmasına önem etmelisiniz. Çünkü diğer açıdan çıkan ışıklar yansımaları ve ayrıca gölgeleri değiştireceği için falcılar bu duruma itina ederler.

– Fincanın sapını tam oniki yönünde olacağına şekilde düşünerek yorumlamaya başlıyoruz. Fincanın sapı başlangıç noktası yorumlanmaktadır. Saptan başlayıp saat yönünde yorumlamanız gerekir. Ayrıca sapı dik tuttuğunuz seneler sağ tarafta kalanlar genelde hayra, sol tarafta kalanlar ise kötüye yorumlanır.

– Fincan açılınca ilk bakılacak yer dibidir. Dipte yürek olduğu tahmin ifade edilir. Telvenin dipte kalmış olması yüreğin kabarması ve yorumlanır. Çoğu bileme şu şekilde çıkacaktır. Bunu için falcı kimseler ömür zordur, derdi tasası bitmez derler. Eğer fincanın dibinde telve değilse yüreğin ferehlamış denir. Eğer telve tam dipte değil ama tam şeklinde da akmamışsa o yıllar yüreğine ay doğmuş, rahatlayacaksın denir.

– Yorumlamaya başlarken ve fincanın dibine yakın mevkide beliren şekiller daha fazla yıllar içinde gerçekleşecek, çok kısa kısma yakın mevkide görülen şekiller ise yakın zamanda gerçekleşecek şekilde yorumlanır. Ayrıca kehanet bakılırken hem bakanın hem ve ayrıca baktıranın odaklanması ve ayrıca gönlünden geçirmesi önemlidir.

Özel Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close